IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
52 , 00 kr.
65 , 00 kr.
Ulykken i Skejby

Ulykken i Skejby


Fattigdom, en tragedie - og en ildsjæl

Året er 1898. Mette og Lars bor i et fattigt hus i Skejby ved Århus. De har 6 børn. Det ældste bor ikke hjemme. Mette og Lars får ikke socialhjælp. De arbejder hos en rig bonde hver dag fra morgen til aften. Her tjener de et par kroner om dagen. Deres små børn må passe på hinanden.

Den 24 december, mens børnene er alene, sker der en forfærdelig ulykke. Det sætter for alvor gang i Peter Sabros arbejde for socialhjælp og bedre kår for de fattige.

I 1898 var der store sociale problemer. De fattige boede i utætte, kolde og fugtige boliger. Maden var hverken god eller nærende - ofte var der slet ingen mad. Der blev bygget fattighuse til de voksne og børnehjem til de børn, der ikke fik mad eller var forældreløse. Livet på disse hjem var meget hårdt.

Peter Sabro var og er kendt for sin store kærlighed for arbejderfolket og sin forståelse for deres dybe fattigdom. Allerede dengang opnåede han stor respekt og sympati. Han var de fattige børns ven og kæmpede som politiker for børns ret. Han døde  i en togulykke kun 36 år gammel.

Bogen er udgivet i vores Greyline-serie, som indeholder titler i forskellige genrer som frilæsning, temalæsning, emnearbejde og historiske emner. Greyline er tænkt til overbygningen i folkeskolen, voksne der har brug for litteratur i den lidt lettere ende af skalaen og til kursister på sprogskoler. Niveaumæssigt passer Greyline til Danskuddannelse 2 fra modul 5 og Danskuddannelse 3 fra modul 4.
1. udgave 2013.

Se opslag

De fem læseniveauer

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Trods det begrænsede sprog, giver den et fint billede af elendigheden og Peter Sabroes samfundsengagement for de svage børn.”

Jytte Bræmer, lektørudtalelse (13/29) 5 051 877 9 (BS)


 


Forfatter(e): Karen-Sofie Olsvig
ISBN: 978 87 7607 782 2

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
27 sider
Udg. dato:
12. jun. 2013

ISBN:
9788776077822
Fag: FVU dansk Niveau: AVU Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
65 , 00 kr.
52 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms