IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
98 , 00 kr.
122 , 50 kr.
Tine

Tine

læsepædagogisk bearbejdet

Det er år 1864 og Danmark er i krig med Tyskland. En ung skovrider skal deltage i krigen. Han har sendt sin kone og lille søn væk, og skovridergården er blevet et militærkvarter. Her kommer de sultne og trætte soldater for at spise og hvile. Tine, som arbejder på gården, er en ung pige. Hun forelsker sig i skovrideren, og den forfærdelige krig fører dem sammen.

Herman Bang skrev Tine i 1889. Det er en meget realistisk roman. Bang ville vise, hvordan krigen var, og hvad krigens kaos gør ved gode og respekterede mennesker som Tine og skovrideren.

Titlen indgår i:
Den fælles kanon

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 

 
 

Uddrag fra Lektørudtalelserne:

"Det er en lille fin bog, der er koncentreret om nogle få personer og om den kærlighedshistorie, der finder sin skæbnesvangre slutning samtidig med rømningen af Dybbøl 1864."

"Sproget har som dialogen den knappe, præcise form, der gemmer undertoner og tegner personer og situationer, så man nyder at læse og genlæse for at skærpe billede og stemning. Bogen vil være oplagt til undervisning."

Ingrid Jensen Lektørudtalelse (02/44) 2 427 609 0


"Denne dobbelthed afspejles fint i omslagsillustrationen. Opsætningen er åben og overskuelig med mange små afsnit. Sproget er forenklet i forhold til originalens lidt gammeldags stil, men uden at være påtrængende moderniseret. Selv om denne udgave er betragteligt forkortet er meget af originalens atmosfære bevaret, og den er tro mod de to hovedtemaer. Det er lykkedes at bevare engagementet og væsentlige nuancer i beskrivelsen af de stærke, nationalistiske følelsers op- og nedture og Tines tragiske forelskelse i skovrideren."

Jytte Kjær Schou Lektørudtalelse (02/44) 2 427 609 0


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Bearbejdningen er foretaget nænsomt og med indføling. Også i den bearbejdede udgave gengives miljøet, personskildringerne og hovedpersonens uskyld og glæde og senere hendes forelskelse og fortvivlelse.

Indlæsningen er god, tempoet moderat. Bogen anbefales til målgrupperne."

Tove Kettner Heiberg Folkeskolen 50/2002

 


Forfatter(e): Herman Bang, bearbejdet af Torben Petersen
ISBN: 87 7399 849 4

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
99 sider
Udg. dato:
23. sep. 2002

ISBN:
9788773998496
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
122 , 50 kr.
98 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms