IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alfabetaforlag.dk/
84 , 00 kr.
105 , 00 kr.
Sådan lå landet

Sådan lå landet

Dette er en flergangsbog, der kan anvendes som et supplement til danskundervisningen på FVU.

Tilgang
Lette klassikere er en serie læsepædagogisk bearbejdede udgaver af kendte og populære bøger. Serien henvender sig til læsesvage unge og voksne, der finder originaludgaverne uoverkommelige eller svære at læse, men som gerne vil have en god læseoplevelse.

Der findes opgaver til mange af titlerne i serien.

Indhold
Henrik Pontoppidan var Danmarks første store socialrealistiske forfatter. Han skrev om de store sociale forskelle på landet i slutningen af 1800-tallet. Dengang levede 80% af den danske befolkning deres liv på landet. Sådan lå landet indeholder tre af Henrik Pontoppidans noveller i en bearbejdet og gendigtet udgave.

Ane-Mette
En lille fattig pige, der døde lige så stille, mens familien var optaget af den rasende fulde far. Ane-Mette skal graves op, fordi hendes gravsted skal bruges til datteren fra landsbyens rigeste familie.

Bondeidyl
Et drama mellem tre unge, den rige gårdmandssøn Olav og de to fattige ansatte. Ane arbejder som malkepige. Hun er forlovet med den fattige Mathias. Olav mener, at han kan tage Ane, som han vil. Og det vil han til den store høstfest.

Hans og Trine
To unge mennesker, der forelsker sig i hinanden helt på tværs af de sociale skel i landsbyen. Trine bliver gravid, og Hans er svag, da han mor begynder at bagtale den fattige, men stolte Trine.

Bearbejdet af Kirsten Kirch

Downloads
Læs uddrag fra en af bøgerne i serien
Opgaver

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
47 sider
Udg. dato:
06. jan. 2006

ISBN:
9788776072223
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
105 , 00 kr.
84 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms