IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
118 , 00 kr.
147 , 50 kr.
Pelle Erobreren

Pelle Erobreren

Romanen Pelle Erobreren blev udgivet i fire selvstændige bøger i perioden 1906-1910. Den første bog, som her er bearbejdet hedder Barndom.

Det er en varm, men også til tider barsk fortælling om drengen Pelle på 8 år og hans far Lasse. De kommer til Bornholm fra Sverige den 1. maj 1877, og hverdagen på "Stengården" begynder.

Pelle oplever mange uhyggelige ting, men han er en meget glad dreng, og han kommer altid godt ud af alting. Lasse er en meget kærlig far, og han gør alt, hvad han kan for Pelle.

Easy reader udgave af den oprindelige roman i serien Lette klassikere.

Titlen indgår i:
Den fælles kanon

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 

 
 

Folkeskolen skrev:

"På min bogreol står "Pelle Erobreren" i en to-bindsudgave fra Gyldendal (1949). Romanen udkom i sin tid fra 1906 -1910. Romanen består af fire bøger, og første del "Barndom" foreligger nu i en læseletudgave. I min udgave fylder "Barndom" 236 sider med en ret lille skrift. I den bearbejdede udgave fylder værket 130 sider med en større typografi.

Som dansklærer gibber det i en. Kan man røre ved arvesølvet og bearbejde en klassiker?

Som specialundervisningslærer, dansklærer og lærer for voksne læseuvante elever smiler jeg. Her er en klassiker gjort tilgængelig for en elevgruppe, der højst ville have stiftet bekendtskab med værket gennem Bille Augusts film. Den er som bekendt ikke så ringe. Men med denne udgave får eleverne endnu en mulighed, de kan lytte til bogen, lyttelæse eller læse den bearbejdede udgave. Bagefter kan de så sammenligne bogen med filmversionen.

Martin Andersen Nexø begynder sin roman således: "Det var den første maj 1877, lige i dagningen. Fra søen kom tågen fejende, i et gråt slæb, der lå tungt på vandet....." Og så følger 20 linier med en stemningsmættet naturskildring. De i alt 22 linier klares med disse fire i den bearbejdede udgave:

"Det var den første maj 1877, lige ved daggry. Ude fra havet kom tågen glidende ind mod land. Hvert øjeblik ringede en klokke fra den yderste mole. Og ude fra havet svarede lodsbådens tudehorn."

Bearbejdningen er vellykket. Handlingen og personkarakteristikken er gengivet, naturskildringer er beskåret. Indlæsningen er god. Stemme og læsehastighed harmonerer fint, der er betoninger uden at det bliver for dominerende. Det er muligt både at lyttelæse og at lytte til båndet.

Lad os glæde os over, at vi nu har fine muligheder for at differentiere, når "Pelle Erobreren" læses. De meget gode læsere kan gå i kast med originaludgaven. Størstedelen af klassen kan læse den bearbejdede version, enkelte elever og eventuelt tosprogede elever kan have glæde af at lyttelæse, og den helt svage læser kan nøjes med at lytte til båndet. Hele klassen kan bagefter glæde sig over filmversionen og drage sammenligninger imellem mediernes forskellige udgaver."

(Folkeskolen nr 26/27 2001)

 


Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps & Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her


Forfatter(e): Martin Andersen Nexø, bearbejdet af Torben Petersen
ISBN: 87 7607 691 8

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
128 sider
Udg. dato:
06. mar. 2001

ISBN:
9788773996713
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
147 , 50 kr.
118 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms