IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
98 , 00 kr.
122 , 50 kr.
Nybyggere

Nybyggere

Vilhelm Moberg's udvandrersaga

Dette er historien om en lille flok bønder, der kom fra små kår i Sverige. De udvandrede som de første til Nordamerika fra deres hjem i Sverige. Bog 1 beskriver forholdene i Sverige og bog 2 beretter om den lange sejltur over Atlanten. I bog 3 fortsætter de til Minnesota. En lang tur med overraskelser, glæder og dødsfald. Mobergs Udvandrersaga hører med blandt klassikerne i svensk litteratur, og det er en fortælling, der griber én om hjertet – også i denne bearbejdede udgave.

I den fjerde og sidste bog går de i gang med at skabe sig et nyt liv. De bygger deres første hus og gør klar til den lange, strenge vinter. Både mødet med deres nærmeste naboer – indianerne – og den kolde vinter overrasker dem. Det bliver som altid forår og med solen og varmen stiger optimismen og troen på en fremtid i det nye land.

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 


Anmeldelse fra Fokus
 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"En velskrevet fortælling med et farverigt persongalleri, der trods den komprimerede form har bibeholdt både spændingen i alle bihistorierne og fortælleglæden. Serien er for voksne, som mestrer det danske sprogs fundamentale elementer, men som ønsker mere sikkerhed og træning. Virker ikke i sit udtryk som en egentlig letlæsningsbog, så den kan også anvendes til uvante læsere, der ikke orker de store, tykke bøger."

Jytte Bræmer, lektørudtalelse (06/21) 2 619 391 5 (BS)


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Endelig kom slutningen af Mobergs udvandrersaga Nybyggerne i letlæst udgave med et godt lydbånd/god cd til". "For den svage læser er det et absolut plus, at man kan få læst fortællingen op i et jævnt tempo, der gør, at man får bedre fat i indholdet. Det hjælper at kende sproget og kulturen."
"Jeg vil ønske, at denne bog vil blive brugt flittigt. Ikke kun af læsesvage i specialundervisningen, men også i normalklasserne, hvor der er øget fokus på det at være fremmed i sit eget land."

Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen 24.05.06


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"Samme gode læseoplevelse som de forrige bind: kapitler med overskrifter, mange underafsnit, troværdige replikker, der er med til at skildre en epoke og livsbetingelser, som vi læsere i dag har svært ved at fatte, at nogen har kunnet stå igennem. En klassiker, nu også til nydelse i bearvbejdet udgave."

Lis Klok, Dansk Audiologopædi juni 2006

 


Forfatter(e): Vilhelm Moberg, bearbejdet af Torben Petersen
ISBN: 87 7607 227 4

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
167 sider
Udg. dato:
23. mar. 2006

ISBN:
9788776072278
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
122 , 50 kr.
98 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms