IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
78 , 00 kr.
97 , 50 kr.
Livet går så hurtigt

Livet går så hurtigt

Michail og Vladimir er venner. De arbejder begge på et stålværk. De kommer begge fra Polen. De er somme tider sammen i weekenden, så ser de fodbold i fjernsynet og drikker en øl. Michail sparer sammen, så han kan få sin kone og 5-årige søn til Danmark. De er stadig i Polen, og han savner dem.

En smuk forårsdag har Michail ikke lyst til at gå hjem til sit lille værelse. Han går ned til havnen, og sidder på en bænk, hvor han kan se over på stålværket. Han får selskab af en gammel mand, der gerne vil snakke. Det bliver til mange samtaler hen over sommeren. Den gamle fortæller om sine mange år på stålværket, om arbejdsopgaverne, sikkerhedsforholdene, fagforeningen og om stort og småt fra dagligdagen. Michail fortæller om sin familie og livet i Polen, om at være i et nyt land, om arbejdet og det, der rører sig i ham.

Der sker meget omkring Michail, hans kone og søn kommer til Danmark. Vladimir vil hjem til sit barnebarn i Polen, og så sker ulykken på stålværket. Den gamle mand er holdt op med at komme ned på bænken, og Michail savner ham. Så bliver det forår igen.

Bogen er placeret under den fælles overskrift Arbejde og samfund; en lille temaafdeling, som er velegnet til arbejdsmarkedsrettet dansk. Ud over den gode historie giver seriens romaner ordforråd til det danske arbejdsmarked og tematiserer bl.a. integration, arbejdspladskultur, arbejdsmiljø, fagforeninger og udfordringerne ved at skabe sig et liv i et nyt land.
 
Romanerne er både til individuel læsning som understøttende frilæsning og som en del af en fælles, arbejdsmarkedsrettet undervisning. De tilhørende kommunikative og modultestforberedende opgaver er både individuelle og klassebaserede.


1. udgave 2015.

 

 

 
 
 
 
Dansk Aurdiologopædi skrev blandt andet:
 
”Bøger og opgaver er også velegnede til specialundervisning for voksne. Selv om man kan læse en bog ved at lytte til den, er det ofte ikke nok. Når man i mange år ikke har læst bøger pga ordblindhed kan ens ordforråd og samfundsforståelse godt være begrænset, og det er derfor rigtig godt med nogle letlæste bøger om relevante voksen-emner.”
 
Natasha Epstein, Dansk Audiologopædi nr 4-2016
 

 


Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her


Forfatter(e): Ulla Graumann
ISBN: 978 87 7607 969 7

 

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
51 sider
Udg. dato:
13. apr. 2015

ISBN:
9788776079697
Fag: FVU dansk Niveau: 9. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
97 , 50 kr.
78 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms