IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
92 , 00 kr.
115 , 00 kr.
Kejserinde Dagmar

Kejserinde Dagmar

"Knap 17 år gammel forlover den danske prinsesse Dagmar sig med tsaren af Ruslands ældste søn.

Det bliver begyndelsen på et liv i rigdom og luksus på tsarens hof.

Men uden for paladserne vokser vreden og oprøret i en dybt fattig befolkning ."


Kejserinde Dagmar er en del af Alfabetas blå læseletserie om historiske personer. Romanen er en dramatiseret biografi om den danske prinsesse Dagmar og om hendes dramatiske liv ved det russiske hof.


Romanen er indtalt og lydfilerne kan downloades gratis her på hjemmesiden.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
64 sider
Udg. dato:
10. aug. 2015

ISBN:
9788763603799
Fag: Dansk som andetsprog Niveau: Voksenhenvendt Forlag: Alfabeta
115 , 00 kr.
92 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms
Spændende historie om den danske prinsesse Dagmar, der bliver russisk zarina, for alle læsesvage unge og voksne med interesse for verdenshistorien Beskrivelse Den danske prinsesse Dagmar gifter sig med den russiske tronarving Alexander i 1866. Hun flytter til Rusland og lever et liv i luksus med zarfamilien, mens den russiske befolkning sulter. Historien starter, da Dagmar, som gammel kvinde i Danmark, tænker tilbage på sit liv. Hun bliver vidne til de store omvæltninger i tiden op til 1. verdenskrig i Rusland. Alexander bliver zar i 1881 og Dagmar bliver zarina. De får en søn, som overtager tronen i 1894, men i 1917 overtager bolsjevikkerne ledelsen af landet. Det meste af tsarfamilien bliver henrettet og Dagmar flygter til Danmark. Hun dør i 1928. I 2006 bliver Dagmars kiste ført til Sankt Petersborg og gravsat, så hun nu ligger ved siden af Alexander Vurdering Spændende historie, der er en film værdig. Der er mange detaljer undervejs, der gør historien levende. Historien fortælles i korte kapitler, der skifter mellem tid og sted. Den indtalte roman kan frit downloades på www.alfabetaforlag.dk Andre bøger om samme emne/genre Bogen er en del af Alfabetas blå letlæsnings-serie, der fortæller om berømte danske historiske personer. Fx Leonora Christina af Birgitte Kosovic. Kejserinde Dagmars historie er fortalt mere udførligt af Maria Helleberg iDagmar Til bibliotekaren Anbefales til indkøb, kan med fordel fordel formidles sammen med andre bøger om den russiske revolution
”Spændende historie om den danske prinsesse Dagmar, der bliver russisk zarina, for alle læsesvage unge og voksne med interesse for verdenshistorien”
Feltgruppe