IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alfabetaforlag.dk/
120 , 00 kr.
150 , 00 kr.
Karen Jeppe og det armenske folk

Karen Jeppe og det armenske folk

Dette er en flergangsbog, der kan anvendes som et supplement til danskundervisningen på FVU og sprogskolerne.

Tilgang
Greyline har titler, som kan benyttes til frilæsning, temalæsning og emnearbejde om f.eks. demokrati, medborgerskab, historiske emner og socialrealisme. Serien er udviklet til elever i udskolingen, til kursister på sprogskolerne og til voksne, der har brug for litteratur med relevante emner, som samtidig er læseteknisk lette.

Der findes opgaver til mange af titlerne i serien.

Indhold
Karen Jeppe er lærer. Hun underviser de vanskeligste børn på skolen. De har det svært, og hun gør en forskel. En aften er hun til et foredrag om den politiske uro det osmanniske rige og om de mange tusinde forældreløse armenske børn. Det armenske folks skæbne berører hende så dybt, at hun beslutter sig for at rejse til Urfa for at hjælpe.

Hun bliver lærer for en flok børn, der har oplevet forfærdelige ting. De har set deres forældre og søskende blive dræbt, de har sultet, de har overlevet i bjergene og i fremmede byer. De har tigget og stjålet. Karen er ikke bare en dygtig lærer, hun er også en god igangsætter og organisator. Børnene får lært at læse og skrive, de voksne bliver sat i gang med landbrug og håndarbejde.

Snart begynder folkemordet med frygt, arrestationer, dødsmarcher, deporterede og tusindvis af flygtninge. Karen gør alt, hvad hun kan, men for hver hundrede hun hjælper, er der tusinder, hun ikke kan hjælpe. Hver eneste dag ser hun det. Uden for Urfa mod syd strækker en allé sig. Langt, langt ud i den gule slette. Der er ikke grønne træer på begge sider af alléen – men lig. Det er Dødens Allé.

En biografisk fortælling om Karen Jeppe, der rejste til Urfa i 1903, videre til Aleppo, hvor hun hjalp overlevende armeniere i flygtningelejren frem til sin død i 1935. En tur til Syrien satte gang i hele den grundige research, der varede to år. Forfatteren samlede informationer i arkiver og på biblioteker både i Danmark og Tyskland.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
109 sider
Udg. dato:
03. maj 2013

ISBN:
9788776077716
Fag: FVU dansk Niveau: AVU Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
150 , 00 kr.
120 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms