IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
108 , 00 kr.
135 , 00 kr.
Herregårdsbisse

Herregårdsbisse

Søren er flygtet fra Fattiggården, hvor han var tvunget til at bo, fordi han tiggede og drak nede i byen. På Fattiggården skulle han lære at opføre sig ordentligt. Som fattiglem måtte han arbejde hårdt for føden, og det eneste, han drømte om, var at slippe væk fra fattigdommen, de usle kår og umyndiggørelsen. En dag tæver Søren en bestyrer, låser ham inde og bruger nøglen til at slippe ud gennem porten, ud i friheden.

I løbet af sommeren arbejder han på flere gårde, men nu er høsten i hus, så han må ud på landevejene igen. Han er heldig at få arbejde på en herregård mod kost og logi og en krone om dagen. Det er ikke meget, men det er snart vinter, og han har ingen papirer. Desuden er han efterlyst.

Søren er stor og stærk, og han arbejder hårdt i stalden og på markerne. Hjemme på herregården arbejder Hanne. Hun har en søn, som elsker, når Søren læser højt for ham. Snart slår de tre sig sammen og den lille familie er rammen om en historie om dagligdagen blandt arbejderne på herregården, om status, hierarki, fattige kår, baller og slagsmål.

Herregårdsbisse er en selvstændig fortsættelse af På flugt fra Fattiggården. Vi følger Søren i hans nye liv som herregårdsbisse. Det er ikke bare en god historie, men også et godt bud på emnelæsning i undervisningen. Bøgerne er baseret på virkelige forhold blandt de fattigste i 1930’ernes Danmark.

Snyd, bedrag, intriger og mord er bare nogle af ingredienserne i Krimilet serien. Helte, skurke og menigmænd optræder i bøgerne, der er skrevet i et letflydende sprog. Emnerne er nutidige og aktuelle eller hentet fra Danmarks historie.

1. udgave 2014

Se opslag

De fem læseniveauer

 

 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Fin skildring af livet for de fattigste i 1930’erne i en læs let udgave for voksne.”
 
Stine Grabas, Lektørudtalelse (14/42) 5 130 918 9 (V)

 

 

Forfatter(e): Jakob Thyregod Scheuer
ISBN: 978 87 7607 839 3
 

Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
95 sider
Udg. dato:
01. jan. 2014

ISBN:
9788776078393
Fag: FVU dansk Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
135 , 00 kr.
108 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms