IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
82 , 00 kr.
102 , 50 kr.
H.C. Andersens liv

H.C. Andersens liv

H.C. Andersen er kendt i hele verden. Hans eventyr er oversat til 144 sprog. Men hvem var han egentlig? Denne bog fortæller om H.C. Andersens liv i dagbogsform. Denne fremstillingsform gør bogen levende og giver en tydelig fornemmelse af, hvem mennesket H.C. Andersen var, og hvad han tænkte og følte. Bogen indeholder afsnit med historiske oplysninger for at sætte de enkelte hændelser ind i en større sammenhæng.

Bogen er skrevet i et let tilgængeligt sprog og henvender sig til herboende flygtninge og indvandrere. Bogen kan desuden anvendes i folkeskolen fra 5. klasse som frilæsning eller i forbindelse med et projekt om H C Andersen.

Titlen indgår i:
Den fælles kanon

Se opslag fra en blå læseværkstedsbog

Om Læseværkstedet

Danskuddannelse 1, 2 og 3

De fem læseniveauer

Opgaver

Tilbud om foredrag

 

Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her


 

 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

“Den selvbiografiske dagbogsform gør bogens hovedperson mere livagtig for læseren. Den er skrevet i et let tilgængeligt sprog og også indholdssiden er let forståelig. Den vil derfor være velegnet til større børn og voksne, der er lidt øvede i det danske sprog. Gerne formidlet sammen med en letlæst samling af digterens eventyr Den grimme ælling og ni andre eventyr, som udkommer samtidig fra samme forlag.”

Kirsten Katholm, Lektørudtalelse (04/09) 2 536 279 9 (BS)


 

Efterskolen skrev blandt andet:

“I et klart og letlæst sprog får man Andersens liv fortalt over små hundrede sider. Det giver en udmærket baggrundsviden om den odenseanske Andersen, der gik fra at være ukendt og fattig til at blive verdens måske mest kendte forfatter. Alene dette burde lokke læserne til, eftersom det mest efterstræbte i vor tid vel er berømmelse. Og Andersen ville om nogen være berømt – og blev og er det stadig! Biografien fungerer udmærket som introduktion til liv og forfatterskab.”

Martin Bundgaard Hansen, Efterskolen nr 6 2004


 

LVU-fagbladet skrev blandt andet:

"Som læsebog for tosprogede elever er denne anbefalelsesværdig, idet den kombinerer et godt sprogligt udvalg med en historisk skildring af en ærkedansk personlighed."

Jan Peter Simonsen, LVU-Fagbladet nr 12/2004


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"Begge bøger (H. C. Andersens liv og Den grimme ælling) er skrevet i et klart og let tilgængeligt sprog, samtidig med at forfatterne forholder sig loyalt over for de historiske fakta og de oprindelige eventyr. Denne levende fremstillingsform giver en tydelig fornemmelse af, hvem mennesket H. C. Andersen var, og hvad han tænkte og følte. Enkelte episoder giver en dybere forståelse for baggrunden af nogle af hans eventyr. De »selvbiografiske« afsnit suppleres med afsnit, der giver de nødvendige historiske oplysninger for at sætte de enkelte hændelser ind i en større sammenhæng. Denne form virker rigtig godt, bogen får mere tyngde via de historiske fakta og bliver aldrig kedelig p.g.a. dagbogsafsnittene.”

Natasha Epstein, Dansk Audiologopædi december 2004


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Bogen her er grundlæggende en velfortalt historie om digterens liv med hovedvægten på hans barndom og ungdom."

Tonny Hansen, Folkeskolen nr 3 2005


Læsepædagogen skrev:

"I denne bog fortælles på en anderledes og læservenlig måde om det liv. som H.C. Andersen levede. Bogen indeholder historiske afsnit, flettet med mere fortællende afsnit, hvilket kan lette gennemlæsning for elever med enkle forudsætninger. Sproget er enkelt og klart. Jeg kan anbefale bogen til elever fra 5. klasse og opefter eller til voksne med svage læseforudsætninger."

Birthe Christiansen, Læsepædagogens hjemmeside

 

 


Forfatter(e): Kirsten Ahlburg, Karl Aage Kirkegaard
ISBN: 87 7607 016 6

 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
98 sider
Udg. dato:
06. aug. 2004

ISBN:
9788776070168
Fag: FVU dansk Niveau: 9. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
102 , 50 kr.
82 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms