IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
135 , 00 kr.
168 , 75 kr.
Et år i helvede

Et år i helvede

På mange af landets børnehjem var der helt ubeskrivelige forhold indtil midten af 70’erne. Der var benhård disciplin, hvor øretæver var hverdagskost som en del af opdragelsen. Mange af de børn, der var anbragt sådanne steder, fik problemer med at leve et helt almindeligt liv som voksne efter den grove mishandling, de havde været udsat for. Mange levede et liv med angst, ensomhedsfølelse og isolation. Flere af dem endte i alkoholisme, narkomani eller kom ud i kriminalitet.

Bogens hovedperson er Poul. Han er vokset op i et hjem med en fordrukken far, der tæver moderen.
Efter et voldsomt raseriudbrud bliver moderen indlagt, lillebroderen anbragt på et børnehjem og Poul kommer på et drengehjem. Her skal uvorne drenge blive lovlydige borgere for enhver pris – godt hjulpet af en hård hånd.

Drengene lever under kummerlige forhold med dårlig mad, gammelt uniformslignende tøj, hårdt arbejde i haven eller på værkstederne. Her holder lærerne og forstanderen sig ikke tilbage for at lange lussinger ud. Her står natpisserne for tur, når de om morgenen står i gården med deres lagner, så de kan tørre i vinden. Her er selvjustits blandt drengene i form af Solhjemsbank, når én af dem sladrer. Alle de voksne ved, det foregår, men de gør intet ved det.

Et år i Helvede er fiktion, men bygger på virkelige forhold beskrevet i Godhavnsrapporten - en undersøgelse af klager over overgreb og medicinske forsøg på drenge- og skolehjemmet Godhavn og 18 andre børnehjem i perioden 1945-76.

Filmen Der kommer en dag med Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Lars Ranthe og Sonja Richter på rollelisten har samme tema med to brødre, der i 1967 bliver anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, et fiktivt drengehjem med tæsk, vanrøgt og lejlighedsvis misbrug af de anbragte drenge.


1. udgave 2016

Se opslag

De fem læseniveauerLektørudtalelsen lød blandt andet:

”God, men voldsom fortælling om de forhold, som drengene på drengehjem var underlagt. Disciplin var kodeordet, men også magtmisbrug, løgne og fortielser. En læseværdig roman, som sætter sine spor. Bogen er i den svære ende af lettere bøger.”

”Anbefales.”

Stine Grabas, Lektørudtalelse (16/20) 5 234 219 8 (V)


Æseløre.dk skrev blandt andet:

”Det er hård læsning. Jeg fik flere gange kuldegysninger og tårer i øjnene. For så mange år siden er det jo ikke. Et år i Helvede er fiktion, men bygger på virkelige forhold beskrevet i Godhavnsrapporten - en undersøgelse af klager og overgreb og medicinske forsøg på drenge- og skolehjemmet Godhavn og 18 andre børnehjem i perioden 1945-1976.

Jakob Thyregod Scheuer har skrevet en bog, der griber en lige om hjertet. Den vil uden tvivl også fange mange drenge og piger. Men det kræver nerver af stål.”

Rikke Dyhave, æseløre.dk 21. maj 2016


Børn & Bøger skrev blandt andet:

”Historien er fiktion, men den bygger på virkelige forhold. Det er rystende læsning, og der er ikke tvivl om, at alt i denne forfærdelige beretning skildrer virkeligheden, som den var. Desværre!”

Kirsten Aggerholm, Børn & Bøger nr 5-2016

 

 

 

Ønsker du at købe bogen som e-bog til iPads/tablets?
Du skal være opmærksom på, at du kun kan handle med betalingskort i Apps& Books-shoppen. Det er ikke muligt at mikse en bestilling med en bestilling i www.spf-herning.dk og foretage køb i samme proces. Du skal afslutte denne handel, før du eventuelt klikker dig over i www.spfappsandbooks.dk

Du kan gå til e-bogen her


Forfatter (e): Jakob Thyregod Scheuer, ill. Andreas Erstling
ISBN: 978 87 7177 026 1
 

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
132 sider
Udg. dato:
08. apr. 2016

ISBN:
9788771770261
Fag: FVU dansk Niveau: AVU Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
168 , 75 kr.
135 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms