IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
98 , 00 kr.
122 , 50 kr.
En tid

En tid

Bogen er en historie om drengen Jakob, hans mor Oline og hendes bror Thomas. De har en lille ejendom med heste, køer og grise, og deres marker ligger på den fattige sandjord i Vendsyssel tæt ved vandet.

Jakob har været i pleje siden han blev født, men Oline vil have ham hjem, fordi krigen ude i den store verden også er nået til Danmark. Det er en utryg tid, og der gælder andre regler end normalt. Jakob kommer i skole hjemme, og han får nye kammerater. Han begynder også at tænke på, hvem der mon er hans far. Det er ikke nogen let tid. Folk snakker.

Første del af historien foregår i 1940-41 på netop den dag, da Danmark blev besat af tyske soldater. Anden del foregår i 1944. 
 
Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 


Opgaver til første del
Opgaver til anden del
 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"Selv om udgaven ikke levner oplægget fuld retfærdighed, kan den dog sagtens anvendes som en tekst til de bedre læsere, der er kommet udover de første læsevanskeligheder, og som har brug for mere udfordring og samtidig kan få et indkig i et stykke af den nyere danske litteratur."

Jytte Bræmer, Lektørudtalelse (06/45) 2 645 992 3 (A)


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"Den er bearbejdet til et letlæseligt, mere nutidigt sprog, og generelt set er resultatet blevet rigtig godt. Sproget flyder fint, handlingen og tidsbilledet er bevaret." "En tid kan læses af de lidt bedre unge og voksne ordblinde, der er kommet godt i gang med læsningen og gerne vil læse bøger med indhold. Desuden er den god til tosprogede, der skal lære noget om dansk historie og kultur, og til afasiramte, der har tabt en del af deres læseevne."

Natasha Epstein, Dansk Audiologopædi december 2006


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Forfatterens lavmælte fortællestil er fint bevaret i denne bearbejdede udgave. Det, der står imellem linjerne, er mindst lige så vigtigt som det, der fortælles. Stil og indhold smelter sammen i karakteristikkerne af hoved- og bipersoner på landet og i byen." "Lydbogen er indtalt i moderat tempo. Indtalingen er velegnet til både lyttelæsning og lytning. Bogen kan læses og forstås på flere niveauer af elever fra trettenårsalderen til voksenalderen. Den anbefales til både dansk- og specialundervisningen."

Tove Kettner Heiberg, Underviseren nr 3/2007

 


Forfatter(e): Knud Sørensen, bearbejdet af Inge Allesø Nielsen
ISBN: 87 7607 262 2

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
93 sider
Udg. dato:
27. sep. 2006

ISBN:
9788776072629
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
122 , 50 kr.
98 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms