IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
108 , 00 kr.
135 , 00 kr.
En kamp for livet

En kamp for livet

Dette er en flergangsbog til danskundervisningen på FVU.

Om serien
Krimi-let er en serie lette romaner med alle genrens ingredienser – til alle der elsker et godt gys og nervepirrende spænding.

Snyd, bedrag, intriger og mord er bare nogle af temaerne i Krimi-let-serien. Helte, skurke og menigmænd optræder i bøgerne, der er skrevet i et letflydende sprog. Emnerne er nutidige og aktuelle eller hentet fra Danmarks historie.

Indhold
Året er 1932, og der er mange fattige i Danmark. Folk strømmer til København fra hele landet for at finde arbejde. Det er svært at klare sig, når byen er fuld af fattige mennesker, der vil gøre alt for at tjene lidt penge.
En kamp for livet er det sidste bind i en serie med tre selvstændige historier, der ikke bare er gode historier, men også gode bud på emnelæsning i undervisningen. Bøgerne er baseret på virkelige forhold blandt de fattigste i 1930’ernes Danmark.

I På flugt fra Fattiggården møder vi Søren, der er tvangsanbragt på grund af tiggeri og druk. Fattiglemmerne har usle kår, arbejder hårdt og er umyndiggjorte. En dag tæver Søren bestyreren og må flygte. I Herregårdsbisse er Søren heldig. Han får arbejde på en herregård mod kost og logi og en krone om dagen. Det er ikke meget, men det er snart vinter, og han har ingen papirer. Desuden er han efterlyst. På et tidspunkt føler han, at nettet begynder at stramme om ham, så han flygter til København for at undgå at blive sendt tilbage til Fattiggården.

I den tredje bog forsøger Søren at skabe sig en tilværelse i København, men han kan hverken finde arbejde eller et sted at bo. Han tigger og samler skrald for at få mad, og han må sove, hvor han kan få plads. Han prøver lidt af hvert: Han stjæler kul, som han sælger og arbejder som skruebrækker på havnen, inden han slår sig sammen med to musikanter og tjener lidt penge som gårdsanger. Lykken kan være lunefuld, og i Sørens tilfælde bliver det en ung kvinde og en løbsk hest, der vender op og ned på hans liv.

Downloads
Læs uddrag
De fem læseniveauer

Læs mere >

< Læs mindre

  ”Giver et fint billede af 1930'ernes fattigdom og har ganske fine persontegninger, og der er stof til samtale i en undervisningssituation. Velskrevet bud til letlæsningshylden for voksne.”
  Lektørudtalelse
  På lager
  113 sider
  Udg. dato:
  27. okt. 2015

  ISBN:
  9788771770131
  Fag: FVU dansk Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
  135 , 00 kr.
  108 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   ”Giver et fint billede af 1930'ernes fattigdom og har ganske fine persontegninger, og der er stof til samtale i en undervisningssituation. Velskrevet bud til letlæsningshylden for voksne.”
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe