IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
279 , 00 kr.
348 , 75 kr.
Det var Danmark

Det var Danmark

Danmarksbilleder 1945-2015
 

En moderne dansk nutidshistorie gennem de sidste 70 år. En lille krønike om en ganske almindelig familie gennem fire generationer.

--AND--amp;#010;

Krøniken tager sin begyndelse efter Anden Verdenskrig. Danmark er atter frit og lykken er at få en lille lejlighed. Fra det hårde liv i en landsmandsfamilie i 1950’erne til  tjenestemanden og funktionæren i de glade 60’ere og de flippede 70’ere, videre til fattigfirserne med familiens første student og senere arbejdsløse akademiker frem til tredje generation med udlængsel, karrierevalg og en fjerde generation på vej.

 

En historie fra en tid i rivende udvikling og højt tempo, hvor gamle normer og værdier er under pres. Ungdomsoprør, kvindebevægelse og kernefamilien, der vakler. Forureningens truende horisont, økologien og alternative livsformer. Fra telefonboks til mobiltelefoner. Fra snail-mail til e-mail. Fra kvindens afhængighed af manden til en ny kvinderolle. Fra den danske stats suverænitet til en status som et EU-land.

 

Historien er pædagogisk tilrettelagt og skrevet i et enkelt og letlæseligt sprog med et bredt udvalg af billeder, der understøtter teksten. Desuden er der for hvert tiår faktabokse med bl.a. årstal for vigtige begivenheder. Bogen henvender sig til de ældste årgange i folkeskolen og udenlandske kursister på landets sprogskoler.

1. udgave 2012, 2. udgave 2016 
Greyline

Herunder er der en omfattende samling opgaver, som du enten kan printe eller bruge interaktivt. Der er forståelsesspørgsmål, sproglige opgaver, sproghjælp, debatoplæg, nyttige links og filmklip og forslag til fordybelse.
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

”Velegnet til nydanskere, der sammen med danskundervisningen også får et stykke dansk kulturhistorie.” ”En indbydende og rigt illustreret dansk kulturhistorie for perioden 1945 – 2005.”

Jytte Bræmer, Lektørudtalelse  (12/24) 2 935 590 8 (BS)

 

Tale-Høre Nyt skrev blandt andet:

”Bogen henvender sig til de ældste årgange i folkeskolen, kursister på FVU og udenlandske kursister på landets sprogskoler. Bogen bliver ikke foreslået til tale-hørelæreren / pædagogen, men jeg nød alligevel som anmelder at læse den fra start til slut på en aften, men måske det netop er fordi det er ”min” tidshorisont. Så jeg vil anbefale den som et godt indblik i den seneste generations danmarkshistorie.”

Jytte Breinholdt, Tale-Høre Nyt nr 2-2012

 

 

 

Forfatter(e): Kirsten Kirch
ISBN: 978 87 7607 687 0

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
108 sider
Udg. dato:
29. dec. 2015

ISBN:
9788776076870
Fag: Dansk som andetsprog Niveau: AVU Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
348 , 75 kr.
279 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms