IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
128 , 00 kr.
160 , 00 kr.
Det er min krop! Hold nallerne væk

Det er min krop! Hold nallerne væk

en bog om dansk seksualmoral
Nye borgere skal ikke kun lære det danske sprog. De skal også lære alle de uskrevne regler for at fungere optimalt i det danske samfund. De uskrevne regler kan være mange og være forskellige fra miljø til miljø.
 
Denne bog er en slags information om og vejledning i dansk seksualmoral og den almindeligt accepterede omgangsform i det offentlige rum. Bogen er bygget op omkring en række cases til forskellige emner. Hvert kapitel bliver afsluttet med et debatoplæg i form af lister med udsagn om, hvad der er i orden og ikke er i orden. Her er det også oplagt, at inddrage uskrevne regler og seksualmoral fra kursisternes eget land.
 
Bogen er inddelt i forskellige temaer:
• Kvinder og tøj
• Mænd og tøj
• Sådan kan man ikke gå klædt på gaden
• Sex og alkohol
• Koncerter, gadefester og større pladser
• På diskotek
• På stranden og i svømmehallen
 
Bogen henvender sig til de udlændinge, som har været i kort tid her i landet, og som har mindre kendskab til dansk og danskere.
 
1. udgave 2016
 
Se opslag
 
Det er min krop! Hold nallerne væk har fået stor opmærksomhed i pressen og som debatemne på de sociale medier. Der har været interviews af forfatteren med omtale og anmeldelse af bogen i blandt andet Weekendavisen, Information – den trykte udgave og debat på netsiden, Jyllands-Posten, Århus Stiftstidende, Metroxpress, Kristeligt Dagblad, Eurowoman, BT, Sex og Samfund, Fyens.dk, DR.dk, Berlingske.dk, vice.com, uhDanmark.dk, Islam og indvandring netnyheder, Venligbo News, Radio24syv, DR P4 Østjylland, DR P4 Syd, DR P4 Weekend, PR P4 Formiddag landsdækkende og på Radikale Venstres Facebookside for en dag.
 
Lektørudtalelsen lød blandt andet:
”En højaktuel og vigtig udgivelse, med henblik på de mange nyankomne asylansøgere vi har i Danmark. Bogen er skrevet på et let tilgængeligt dansk, der formidler emnet uden at tale ned til læseren. Cases, billeder og udtalelser spiller godt sammen og lægger fint op til debat. Bogen signalerer gensidig respekt, og formidles den rigtigt, vil den komme mange til gavn.” Der vil helt sikkert være interesse for denne bog, som allerede har fået en del medieomtale. Bør anskaffes, også på folkebiblioteker, pgra emnet.”
Merete Trap, Lektørudtalelse (16/10) 5 223 130 2 (V)
 
Charlotte Wøhlk, souschef på Sprogcenter Ålborg, skrev:
Den kan kun anbefales på det varmeste til brug i undervisningen på sprogcentre og asylcentre landet over, da den med en række cases fra danske medier lægger op til debat i undervisningen om vores forskellige opfattelser af seksualmoral og opførsel i det offentlige rum. Med bogens fine illustrationer vil selv svage læsere kunne få en inspiration til diskussion af de uskrevne regler på dette område.
 

Forfatter(e): Kirsten Ahlburg
ISBN: 978 87 7177 028 5

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
56 sider
Udg. dato:
12. feb. 2016

ISBN:
9788771770285
Fag: Dansk som andetsprog Niveau: AVU Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
160 , 00 kr.
128 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms