IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
110 , 00 kr.
137 , 50 kr.
Den kroniske uskyld

Den kroniske uskyld

Janus og Tore er nære venner og går i skole sammen. For Janus er Tore det store ideal. En høvding, hvis selskab Janus er så taknemmelig over, at han er tilfreds med bare at blive betragtet som hofnar. Pludselig en dag sker det, at Tore bliver dybt forelsket i den smukke Helle. Janus føler både, at hun er en drømmepige og en trussel mod hans venskab med Tore. Da han ser deres ubrydelige forhold, nøjes han med håbet om, at der bare er en lille plads til ham.

Helle er strengt opdraget og drengene går ud fra, at moderen er en stramtandet sippe. Fru Junkersen er billedskøn - men som slangen i Paradis. Hun lægger en dødsensfarlig plan. Ved Helles studenterfest forfører moderen uden skrupler Tore med en rystende tragedie som følge.

Titlen indgår i:
Den fælles kanon

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 

 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"Det var spændende at genopfriske Klaus Rifbjergs klassiker. Som eneste nulevende "medlem" af den litterære kanon vil han utvivlsomt få en renæssance på forskellige områder i den kommende tid. Spørgsmålet var, om bogen kunne stå distancen. Lad det være sagt med det samme: det kan den! Selv om Rifbjergs malende sprog er nedtonet/udeladt, selv om man går glip af nuancer og detaljer, gribes man straks af bogens intensitet." "Bogen er oplagt som hovedværkslæsning i dansk i folkeskolens ældste klasser. Denne udgave giver mulighed for elevdifferentiering. Til unge voksne, til tosprogede, til læsesvage og til almindelig genopfriskning af handling."

Bodil Pedersen, Lektørudtalelse (05/27) 2 575 709 2 (BS)

 

Folkeskolen skrev blandt andet:

"Ved genlæsning og lytning til den bearbejdede roman må jeg konstatere, at bogen er særdeles velskrevet også i den bearbejdede udgave, indlæsningen i moderat tempo er god, det er muligt både at lytte og at lyttelæse." "Har denne roman noget at sige unge i dag? Beskrivelsen af drenge- og pigeskoler samt unge og voksne, der er Des, vil nok virke lidt gammeldags; men det helt centrale, venskabet mellem fortælleren Janus og vennen Tore, som han forguder, er utroligt godt beskrevet." "Bogens beskrivelser og problemstillinger er almene og dermed fortsat aktuelle. Bogen findes også som film, så nu er det muligt at arbejde med stoffet gennem flere medier og på flere niveauer. Denne udgave anbefales til unge og voksne med læseproblemer."

Tove Kettner Heiberg, Folkeskolen 01.11.05

 

Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"Jeg synes, gendigtningen fungerer godt - både sproget og handlingen fungerer fint."

Natasha Epstein, Dansk Audiologopædi, December 2005

 


Forfatter(e): Klaus Rifbjerg, bearbejdet af Karl Aage Kirkegaard
ISBN: 87 7607 144 8

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
103 sider
Udg. dato:
25. maj 2005

ISBN:
9788776071448
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
137 , 50 kr.
110 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms