IndlæserVent venligst…
Indlæser
221 , 00 kr.
276 , 25 kr.
Danskere

Danskere

En lærebog til mellemtrinnet
Danskere er en lærebog i dansk for udenlandske studerende. Bogen er beregnet til undervisning på sprogskolernes mellem-moduler og på universiteter uden for Danmark og til undervisning på sommerkurser. Desuden kan bogen bruges i forbindelse med dansk som andetsprog på ungdomsuddannelserne og på DU 3, modul 3-6. Danskere ligger i naturlig forlængelse af bogen Aktivt dansk.

Danskeres forskelligheder
I Danskere vil man lede forgæves efter den typiske dansker. Bogen skildrer i stedet en række vidt forskellige danskere, med forskellige værdier, interesser og måder at leve på. Man møder for eksempel den unge karrieremindede og succesfulde Anders Axmark, hans litteraturinteresserede, venstreorienterede lillesøster Annette og hendes kæreste Alexander. Man vil komme til at læse om det midaldrende provinsægtepar Flemming og Linda og om Flemmings gamle mor, hvis hovedinteresse er indkøbsture til Tyskland, og mange andre. De er alle sammen danskere, og de taler alle dansk, men med temmelig store forskelle, hvad angår valg af ord og vendinger. Personerne er fiktive, men de er inspirerede af bogen "Hvis din nabo var en bil", hvor sociologen Henrik Dahl analyserer forskellige former for livsstil i Danmark.

Vægt på sproglig korrekthed i de forskelligartede øvelser
I arbejdet med bogen vil de studerende øve alle fire sproglige færdigheder: Lytte, læse, tale og skrive. Gennem dialoger, monologer, lytte- og skriveøvelser får den studerende et bredt og muntert indblik i danskernes sociale liv og færden. Bogen vægter sproglig korrekthed på alle disse niveauer.

 

Læs mere >

< Læs mindre

Ikke på lager
160 sider
Udg. dato:
03. jul. 2009

ISBN:
9788763601962
Fag: Dansk som andetsprog Niveau: DU2 Forlag: Alfabeta
276 , 25 kr.
221 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms