IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alfabetaforlag.dk/
256 , 00 kr.
320 , 00 kr.
Danske drømme

Danske drømme

I materialet kombineres det nuancerede, stilistiske, metaforiske og legende sprog fra litteraturen med hverdags-talesprogets ufuldstændige sætninger, tøvesignaler, talesprogssyntaks, respons osv.

Der veksles mellem forskellige opgavetyper til såvel individuelt som par- og gruppearbejde, lige fra fokus på grammatik, udtale og lytteforståelse til dictogloss, tekstanalyse og åbne diskussioner om bogens seks emner: Stress og hverdag, Børn og voksne, Penge og økonomi, Drømme og frihed, Kriminalitet og straf og Identitet og dannelse.

I lærervejledningen findes en dvd med et afsnit af tv-serien Klovn, der indgår løbende i undervisningsforløbet med henblik på at konfrontere kursisterne med talesprogsdialoger, humor og ironi.

Lytteøvelserne og novellerne er indtalt på cd, der følger med bogen. Lytteøvelserne findes ligeledes på alfabetaforlag.dk. Kan bruges som samlet forløb eller som supplerende materiale til lange forløb.

Læs mere >

< Læs mindre

  ”Som antydet er samtalen og det talte sprog et andet væsentligt element. Her har materialet en Klar force. Med et afsnit af komedieserien Klovn sættes fokus på det talte sprog og dets specielle træk: småord, ”forkert” sætningsstruktur, gentagelser osv.
  Martin Krabbe Trolle
  På lager
  112 sider
  Udg. dato:
  03. aug. 2012

  ISBN:
  9788763603171
  Fag: Dansk som andetsprog Niveau: DU3 Forlag: Alfabeta
  320 , 00 kr.
  256 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   ”Som antydet er samtalen og det talte sprog et andet væsentligt element. Her har materialet en Klar force. Med et afsnit af komedieserien Klovn sættes fokus på det talte sprog og dets specielle træk: småord, ”forkert” sætningsstruktur, gentagelser osv. Det er opløftende at se et materiale, der i den grad bruger autentisk talt sprog i dette.” ”Desuden kan nævnes gode udtaleøvelser og et vigtigt fokus på læseteknik. En god finte i skriveøvelserne, hvor den sidste sætning er givet, tvinger til planlægning af teksten, før man går i gang. Alt sammen gode ting som dog ikke får denne anmelder til at se i gennem fingre med materialets mangler.”
   Martin Krabbe Trolle
   Feltgruppe