IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
258 , 00 kr.
322 , 50 kr.
Dansk-billedordbog

Dansk-billedordbog

Dansk billedordbog indeholder over 3000 danske ord fordelt i 5 grupper:
• Mennesket
• Boligen
• Naturen
• Udsagnsord
• Flag

Ordbogen indeholder en alfabetisk ordliste med sidehenvisninger.

Ordbogen kan benyttes som almindeligt opslagsværk.

Dansk billedordbog er en stimulerende indføring i det danske sprog. De mange fine farveillustrationer er klare, rene og universelt forståelige, og gør bogen til et velegnet hjælpemiddel til integrationsarbejdet med tosprogede børn og voksne samt til specialundervisning i almindelighed.

Blandt emnerne er:
Huset. Køkkenet. Stuen. Boliginventar. Garagen. Menneskets krop. Udseende. Personlige artikler. Beklædning. Smykker. Personlig pleje. Sygdom. Mad. Kommunikation. Transport. Kontorartikler. Musik. Kreative fritidsaktiviteter. Sport. Spil. Landbrug. Haven. Husdyr. Flag og mange flere.

220 sider, farveillustreret.
Hardback udgave.

Se eksempler fra Dansk-billedordbog 

 
 
Opgaver
 
 

Lektørudtalelsen skrev:

”Denne billedordbog egner sig til brug for unge og voksne med andet modersmål end dansk – som skal lære dansk. Den kan også bruges af voksne der har brug for den visuelle hjælp illustrationerne giver til de 3000 opslagsord arrangeret i 3 tematiske hovedgrupper.”

”Bogen fokuserer på det almindelige hverdagsliv og emner der hører hjemme i den sfære. De fleste opslagsord er relevante og illustrationerne er teknisk præcise lidt upersonlige, neutrale farveillustrationer på ensfarvet baggrund, mest hvid. De fungerer godt fordi de er neutrale, der er meget lidt der vil kunne aflede i forhold til ordet/emnet. Dækkende forside og kort præcis bagsidetekst.”

Lektørudtalelse (03/07) 2 445 733 8 Torben Bråe Olesen


”Ordbogen kan anvendes ved, at man via illustrationerne finder de rette ord. Men har samtidig også den mulighed, at kender man ordet, kan man via den alfabetiske ordliste finde en illustration til ordet. Derfor er bogen især velegnet i forbindelse med undervisning og integration af tosprogede børn og voksne, men kan også bruges til specialundervisning i almindelighed. Illustrationerne er universelt forståelige og indeholder kun de relevante detaljer. Alt i alt er det en velfungerende billedordbog, som er let at anvende og et godt redskab til integration og undervisning af tosprogede børn og voksne.”

Lektørudtalelse (03/07) 2 445 733 8 Henrik Munch Halvorsen


Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

”Dansk-billedordbog er fyldt med dejlige farveillustrationer.”
”Bogen kan anbefales som et nyttigt hjælpemiddel i undervisningen af tosprogede og i specialundervisningen. Den er både velegnet til børn og voksne.”

Natasha Epstein marts 2003


Talepædagogen skrev blandt andet:

”Jeg har valgt at omtale bogen her i bladet, fordi jeg synes, at den har en meget mere bred interesse for tale-hørepædagoger.

Vores lokale sproggruppe har straks taget bogen til sig. Der er virkelig meget at se på og tale om. Bogen kan bruges specifikt, når der arbejdes med emner, f.eks bondegård. Men bogen bruges også af børnene i pauser som billedbog, og det medfører som oftest gode tanker. Bogen kan også være god at have i sprogkasser i børnehaver og børnehaveklasser.”

Anne Marie Ishøy Talepædagogen nr 2 – 2003


Folkeskolen skrev blandt andet:

“Tegningerne er enkle og tydelige.” “I det store og hele danner illustrationer, emner og ordvalg en inspirerende helhed, der kan bruges i mange sammenhænge. Opgavehæftet er beregnet til de ældre tosprogede elever på mellemtrinnet og opefter. Det kan dog også anvendes af danske elever. Specialundervisningselever vil nok have brug for hjælp til læsning af en del af opgaverne. Hæftet indeholder en række varierede øvelser, der gør eleven fortrolig med ordbogen og det danske sprog. Her kan nævnes alfabetiseringsøvelser, arbejde med overbegreber, indlæring af ord og begreber ved hjælp af ordbogsopslag, krydsord og opgaver med sammensatte ord. Opgaverne er udmærkede og fremmer kendskabet til både ordbogen og dansk sprog.”

Tove Kettner Heiberg Folkeskolen juni 2003

 


Forfatter(e): Per Midtgaard (red)
ISBN: 978 87 7607 873 1

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
219 sider
Udg. dato:
15. jan. 2003

ISBN:
9788773998731
Fag: FVU dansk Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
322 , 50 kr.
258 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms