IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
68 , 00 kr.
85 , 00 kr.
Barndommens gade

Barndommens gade

Barndommens gade handler om Ester, hendes familie og om de fattige kår på Vesterbro i 1930’erne. Vi følger situationer i Esters barndom, både når hun er glad sammen med sin veninde Lisa, og når hun er bange for manden med det røde skæg. En barndom på godt og ondt skildret med b-a-de varme og indlevelse frem til Esters konfirmation.

Titlen indgår i Den fælles kanon og i tillægget til gymnasiet.
Den fælles kanon

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 


Opgaver
 
 

Lektørudtalelsen skrev blandt andet:

”Stemningen og de følelser, der er kendetegnende for hendes liv og verden, er bevaret. Der er fokus på den dybe angst, der sidder i hende. Den er et gennemgående tema og oplyses kun i glimt af enkelte dejlige øjeblikke. Det er en glidende fortælling om Esters liv, familie og personer i gaden – kun afbrudt af linjespring og små, fængende afsnitsoverskrifter med et par siders mellemrum. Der er ingen illustrationer. Bogen kan bruges som en lettere tilgang for læsesvage. Den kan desuden give en fornemmelse af tiden og kan anvendes i forbindelse med læsning af andre bøger af Tove Ditlevsen. For- og bagside stemmer meget godt overens med bogens indhold. På bagsiden angives tid, sted og personer. Fra 12 år.”

Bodil Pedersen, Lektørudtalelse (03/20) 2 458 003 2 (BS)


Folkeskolen skrev blandt andet:

”Bearbejdningen er vellykket. Fortællingen er letlæst. Den er ligeledes indtalt som lydbog. Indtalingen er god at lytte til, selv om det måske går lidt for hurtigt til, at en meget svag læser kan følge med ved bog plus bånd-læsning. Fortællingen foreligger også i en papirversion fra Nordisk Film. Videoen leveres med femårig skolelicens.

Bogen kan bruges til læsetræning i specialundervisning, til almindelig frilæsning eller som led i et differentieret undervisningsforløb, hvor differentieringen går på de læsemæssige krav, der stilles til eleverne. Her kan både originaludgaven, den bearbejdede udgave, lydbogen og filmen indgå.”

Tove Kettner Heiberg, Folkeskolen nr 39/2003

 


Forfatter(e): Tove Ditlevsen, bearbejdet af Karl aage Kirkegaard
ISBN: 87 7399 920 2

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
52 sider
Udg. dato:
27. mar. 2003

ISBN:
9788773999202
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
85 , 00 kr.
68 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms