IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alfabetaforlag.dk/
203 , 00 kr.
253 , 75 kr.
At arbejde

At arbejde

At arbejde - en bog om arbejdsmarkedet  er et taskbaseret undervisningsmateriale, der inspirerer og giver god ballast til mødet med det danske arbejdsliv. Bogen kan bruges fra modul 3-4 på både danskuddannelse 2 og 3.

At arbejde handler om det danske arbejdsmarked, som det ser ud i dag og trækker tråde tilbage til, hvordan det var en gang. Der er fokus på arbejdsmarkedets overordnede forhold såvel som på det enkelte individ. Den gennemgår begreber som løn, skat, fagforeninger, dagpenge, kontanthjælp og A-kasse. 

Kursisterne arbejder i bogen med at skrive jobansøgninger, læse jobannoncer og beskrive deres egne kvalifikationer.  

De fire kapitler er inddelt i hvert sit emne, der afsluttes med et projekt eller oplæg, som kursisterne kan bruge til deres modultest:

1. Arbejde før, hvor kursisterne arbejder med udviklingen på det danske arbejdsmarked og vandringen fra land til by.

2. Arbejde nu, hvor kursisterne får et grundlæggende ordforråd om det at arbejde og om arbejdsmarkedets indretning. De opnår kendskab til forskellige jobtyper, samt lærer om løn, skat, dagpenge m.m.

3. Problemer på arbejdsmarkedet, hvor kursisterne kommer rundt om arbejdsløshed og dets årsager samt om forskellige aktuelle problemer - herunder sort arbejde og diskrimination.

4. Find vej til et job, hvor kursisternes egen jobsøgning sættes i fokus, dels gennem afklaring af ønsker og kvalifikationer, dels i deres arbejde med selv at skrive en ansøgning og et cv.

At arbejde kan også bruges til grammatikundervisningen, bl.a. afsluttes hvert kapitel med et specifikt sprogfokus: datid/førnutid, adverbiernes stilling, præpositioner og adjektiver.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
112 sider
Udg. dato:
30. okt. 2006

ISBN:
9788763602143
Fag: Dansk som andetsprog Niveau: DU2 Forlag: Alfabeta Redaktør: Helle Lehrmann Madsen
253 , 75 kr.
203 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms