IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alfabetaforlag.dk/
98 , 00 kr.
122 , 50 kr.
Afrejsen fra Sverige

Afrejsen fra Sverige

Dette er historien om en lille flok bønder, der udvandrede til Nordamerika fra deres hjem i Sverige.

De var de første, der udvandrede fra deres egn. De var bønder, og de kom fra små kår. Det var jordens folk. Deres slægt havde dyrket jorden i flere tusinde år. Men omkring 1850 blev det anderledes. Et land langt borte fristede.

I det nye land var der jord, men der var ingen bønder. Landet kaldte på bønder, der ikke havde nogen jord. Det åbnede sig for dem, der ønskede den frihed, de ikke havde i hjemlandet. Andre udvandrede, fordi de var i store vanskeligheder og ville flygte fra det gamle land.

De første udvandrere vidste kun lidt om det nye land, der ventede dem. Og de kunne ikke vide, at mere end en million mennesker skulle følge efter dem fra hjemlandet.

De mænd og kvinder, som denne historie handler om, er døde for længe siden. På den egn, hvor de blev født, er deres navne glemt. Men eventyret om deres udvandring vil snart blive fortalt.

Se opslag fra en Let klassiker

Om serien Lette klassikere

Danskuddannelse 1, 2 og 3
 


Opgaver

Anmeldelse fra Fokus
 
 

Lektørudtalelsen lød blandt andet:

"En fint bearbejdet udgave af Mobergs serie med let tilgængelige beskrivelser af miljø og personer i et enkelt sprog. Letlæsningsbøgerne har inspirerende forsider og formidler på udmærket måde en beretning om de historiske vilkår for udvandringen til Amerika i 1800-tallet. De ligner de andre titler i serien som fx Anders Bodelsen:Tænk på et tal og findes også som lydbøger. Beregnet for viderekomne, der vil lære det danske sprog og læsesvagevoksne."

Kirsten Katholm, Lektørudtalelse (05/39) 2 587 483 8 (BS)


Folkeskolen skrev blandt andet:

"Mobergs Udvandrersaga" hører med blandt de absolutte klassikere i svensk litteratur, og det er en fortælling, der virkelig griber én om hjertet - også selv om den nu er kommet i stærkt reduceret og bearbejdet udgave. Jeg må sige, at det virkelig er lykkedes at udarbejde en god og nem udgave til glæde for unge og læseuvante voksne. Det er virkelig en håndsrækning til læsesvage, at de på egen hånd kan læse noget virkelig god litteratur, som også fortæller en historie, som slægter i Danmark vil kunne nikke genkendende til." "Bearbejdningen er lykkedes. I et letlæst sprog fortælles denne meget spændende historie om menneskelig armod, håb og stræben efter det gode liv. Teksten er indlæst på lydbånd i moderat tempo. Indlæsningen er god, og det er muligt både at lytte til og at lytte-læse historien. Bogen anbefales til brug i dansk- og i specialundervisning. Desuden vil den kunne bruges som led i et tværfagligt samarbejde med fagene historie og kristendomskundskab, da det vil være forholdsvis let at finde autentiske udvandrerhistorier i Danmark - og mange af eleverne vil nok også have forfædre, hvis søskende tog til Amerika."

Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen 25.10.05

 

Dansk Audiologopædi skrev blandt andet:

"Sproget flyder let i forholdsvis korte sætninger, og læseren får god hjælp, da bogens kapitler er inddelt i underafsnit med gode overskrifter. dette giver læseren en forsmag på handlingens gang, og netop forståelsen er et godt redskab for den urutinerede læser. Dejligt at denne klassiker med de evigt aktuelle temaer: sammenstød mellem den enkelte og gruppen, den lille og den store verden og udvé og hjemvé nu også kan nydes af den unge og voksne læsesvage, som sætter pris på en god læseoplevelse."

Lise Klok, Dansk Audiologopædi december 2005

 


Forfatter(e): Vilhelm Moberg, bearbejdet af Torben Petersen
ISBN: 87 7607 150 2

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
110 sider
Udg. dato:
04. aug. 2005

ISBN:
9788776071509
Fag: FVU dansk Niveau: 7. klasse Forlag: Alfabeta Redaktør: Jesper Lyders Andersen
122 , 50 kr.
98 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms